с. Нові Петрівці,
вул. Вишгродська, 155
подивитись на карті

Пн-Нд: 10:00 - 22:00 +38 068 717 08 00
UA RU
Головна Статьи о мясе Як правильно обсмажувати м'ясо на грилі

Як правильно обсмажувати м’ясо на грилі

У м’яса завжди є апетитна скоринка. Для нього характерний малюнок решітки і прекрасний аромат. Скуштувати смачний стейк можна практично в кожному заміському ресторані, але іноді хочеться приготувати таку страву вдома. Рецепти супроводжуються міфами, які перешкоджають отриманню ідеального м’яса. Поради професійних кухарів дозволять отримати ідеальну страву, яка стане справжньою окрасою столу.

В результаті обсмажування всі соки замикаються всередині стейка

Існує помилкова думка про те, що при обсмажуванні м’яса на грилі на поверхні стейка утворюється шар, який перешкоджає проходженню соків. В реальності обсмажування трохи знижує соковитість м’яса, але надає страві ідеальну текстуру і аромат.

Основна перевага стейка – привабливий малюнок на поверхні м’яса. Рекомендують скористатися спеціальними чавунними гратами. Для отримання бажаного результату потрібно дотримуватися правила обсмаження і своєчасно перекладати м’ясо на розігріту поверхню гриля.

Скорочення м’язових волокон в м’ясі відбувається тільки в результаті правильного смаження. Наскільки соковитим буде м’ясо, залежить від тривалості приготування страви. Не слід відразу подавати страву до столу. Дайте можливість їй настоятися.

Дотримання температурного режиму

Обжарка м’яса відбувається при температурі в 150° C. Далі її підвищують до 250° C. Такий метод приготування прийнято називати реакцією Майяра. Якщо обсмажувати стейк при більш високій температурі, він може підгоріти або стати сухим.

Щоб страва вийшла соковитою і ароматною, потрібно дотримуватися одного основного правила: накрийте гриль кришкою, дозвольте йому нагрітися чверть години при температурі 250 градусів. Дотримання цієї рекомендації вкрай важливо для досягнення бажаного результату. В результаті згорають залишки їжі, які залишилися на решітці. Після прогрівання її слід добре очистити від залишків попереднього приготування. Якщо знехтувати цією рекомендацією, м’ясо може прилипати.

Поради з приготування ідеального стейка

Провідні кулінари дають кілька рекомендацій, які допоможуть отримати ніжне, соковите і ароматне м’ясо. Важливо враховувати кілька важливих моментів в процесі приготування.

  1. Розігрівайте гриль протягом п’ятнадцяти хвилин. Рекомендують на цей час закрити його кришкою. Коли приготування відбувається на газовому грилі, потрібно пальник включити на максимум. Якщо жарка відбувається на вугільному грилі – потрібно відкрити всі заслінки.
  2. Стейки посипають спеціями і дають їм можливість настоятися в умовах кімнатної температури протягом 20-ти хвилин. Цього часу вистачить, щоб гриль добре розігрівся. Попередня підготовка дозволить скоротити час приготування страви. Тут важливо і те, що стейк залишиться соковитим.
  3. Попередньо потрібно очистити грати. Зробити це можна за допомогою спеціальної щітки. Режим сильного жара вимагає попередньої підготовки. Дотримуйтеся рекомендованого температурного режиму від 230 до 250° C. Протягом наступних кількох хвилин потрібно томити стейки під закритою кришкою.
  4. По закінченню часу потрібно перемістити стейки на інший бік грат. Це дозволить отримати характерний малюнок. Потім залиште м’ясо на кілька хвилин під кришкою. Перемістіть м’ясо в область непрямого жару, щоб завершити приготування страви. Це дозволить уникнути підгоряння стейка.
  5. Перевіряють готовність м’яса за допомогою термометра. Після того, як ви переконалися в готовності страви, не потрібно відразу подавати її на стіл. Переконайтеся в тому, що стейк настоявся і трохи охолов.

Стейк готовий. Він вийде м’яким, соковитим і ароматним. Важливо дотримуватися всіх рекомендацій, щоб прикрасити банкетний стіл і насолодитися ідеально приготовленим м’ясом.