с. Нові Петрівці,
вул. Вишгродська, 155
подивитись на карті

Пн-Нд: 10:00 - 22:00 +38 068 717 08 00
UA RU
Головна Все про їжу Вся користь зернового хліба

Вся користь зернового хліба

Серед тих, що худнуть існує думка, що з раціону необхідно повністю виключити хліб. Є люди, які не їдять хліб ні в гостях, ні ресторанах. Вважається, що велика кількість вуглеводів в його складі – одна з причин стрімкого набору зайвої ваги. Але дієтологи не згодні з цим твердженням. Хліб не тільки сприяє поліпшенню здоров’я, але і сприяє схудненню (при помірному вживанні). Вуглеводи – обов’язкова складова харчування кожної людини. Вони заряджають організм енергією.

 

Корисні елементи в хлібі

Вуглеводи найкраще притупляють почуття голоду, завдяки високій концентрації клітковини. Найкраще вибирати зернові сорти хліба. У них міститься невелика кількість жирів (0,6-2,9%). Калорійність 1 шматка чорного хліба дорівнює 35-40 Ккал, батона – 80 Ккал. Крім того, хліб – доступний продукт, головне джерело рослинного білка і амінокислот.

До складу хліба входить весь перелік необхідних людині мінеральних речовин, які підтримують здоров’я організму:

  • Натрій;
  • Кальцій;
  • Залізо;
  • Магній;
  • Фосфор;
  • Калій.

Крім цього, деякі продукти їсти без хліба несмачно. Наприклад, сало.

Дієтичний хліб

Для людей, які стежать за фігурою, а також для діабетиків існують дієтичні сорти хліба зі зниженим рівнем цукру. Вуглеводи в зерновому хлібі – “повільні”. Вони надовго створюють відчуття насичення, завдяки тривалому процесу розщеплення.

Кожна людина сама визначає для себе, що їй їсти, а що – ні. Але не варто відмовлятися від такого корисного продукту, як хліб.